Mijloace de intervenție pentru o bună guvernare

                                                            Argeșul viitorului

Dezvoltarea durabilă impune schimbări complexe și profunde în interiorul comunității. Acestea cuprind atât schimbările economice necesare pentru creșterea bunăstării oamenilor, cât şi pe cele care privesc funcționarea instituțiilor și organizațiilor, gradul de implicare a oamenilor în problemele locale.

USR PLUS propune declanșarea schimbării prin intervenții pe cinci axe cu linii-cheie reactive, prin proiecte de schimbare  profundă și durabilă.

Resursele umane, materiale și financiare vor fi atrase de  proiecte foarte bune,  dar și de voință politică fermă, știință de a face, probitate morală și profesională, competență administrativă a autorităților.     

Pentru implementarea proiectelor de schimbare, pe lângă resursele proprii, Argeșul are acces și poate beneficia de asistență tehnică și sprijin financiar acordate de:

  • Comisia Europeană, prin programele operaționale pentru politica regională, finanțate din fonduri structurale de dezvoltare și coeziune; 

  • Banca Mondială, pentru transfer de asistență tehnică și finanțare pentru investiții strategice, prin încheierea de parteneriate cu administrația publică locală; 

  • Spațiului Economic European și Norvegian, prin acordarea de granturi pentru reducerea disparităților economice și sociale; 

  • Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru participare la programe guvernamentale, finanțate de la Bugetul de Stat și programe operaționale derulate de Comisia Europeană prin minister;

  • colaboratori și parteneri economici privați și organizații neguvernamentale. 

În Consiliul Județean Argeș, USR PLUS va acționa împreună cu argeșenii pentru un județ incluziv, accesibil și atractiv, în virtutea atribuțiilor și capacităților efective ale autorității teritoriale de a gestiona, în numele și în interesul județului, treburile publice. 

Alianța USR PLUS Argeș propune abordarea schimbării prin participarea cetățenilor la proiectul viitorului, cu acordarea încrederii pentru reconstruirea țesutului social argeșean.