Argeșul viitorului

Argeșul are nevoie de o schimbare rapidă și profundă, pentru a construi împreună cu cetățenii județul în care vrem să trăim și să ne creștem copiii.

Argeșul are nevoie o administrație publică eficientă și receptivă la nevoile cetățenilor, deschisă la soluții inovatoare, cu funcționari și lideri competenți, care acționează în interesul argeșenilor cu responsabilitate și gestionează onest fondurile publice, o administrație apropiată, colaborativă și participativă.

După 30 de ani de la Revoluție, Argeș este un județ al contrastelor, cu decalaje economice, sociale și culturale mari de la o localitate la alta, de la o zonă la alta, față de alte județe, față de alte de țări europene. În această perioadă, rețetele eșuate ale administrației publice au frânat și au deturnat dezvoltarea durabilă a județului, având ca efecte exodul tinerilor, al specialiștilor și profesioniștilor calificați.

Alianța USR PLUS Argeș propune o altfel de abordare a creșterii atractivității județului, declanșată de creșterea calității vieții, implicit cu impact asupra oportunităților de ridicare a nivelului de trai.

Ridicarea calității vieții la standarde europene va asigura inversarea fluxurilor de capital uman, diminuarea exodul argeșenilor, revenirea celor plecați și atragerea în teritoriu și a altor profesioniști.

Viziunea noastră pentru dezvoltarea socio-economică a județului se bazează pe valorile democratice transparență, onestitate, competență și responsabilitate, într-o abordare pragmatică și în logica prerogativelor administrației publice județene.

Declanșarea procesului de schimbare socio-economică se poate face prin sistemul administrativ, intervenind imediat pe cinci axe prioritare pentru dezvoltarea durabilă a județului, gestionând cu responsabilitate, competență și onestitate toate resursele locale (umane, naturale, patrimoniale, financiare) și cele atrase (umane, financiare).

Avem convingerea că impactul rezultatelor succesive va antrena factori de influență reciprocă dintre creșterea economică și îmbunătățirea calității vieții, inclusiv creșterea nivelului de trai. Astfel, prin intervențiile imediate pe liniile-cheie ale schimbării se vor crea premisele pentru continuarea în cascadă a procesului de schimbare durabilă fără riscuri de deturnare a direcției sau încetinire a procesului.