Argeșul competitiv și atractiv

Viața în județul Argeș este un proces activ și continuu alimentat de interdependență între activitatea economică și calitatea vieții, între activitatea economică și nivelul de trai, implicit între calitatea vieții și nivelul de trai.

Viziunea noastră pentru modelul de dezvoltare durabilă a județului are ca obiectiv general înscrierea economiei pe o traiectorie sustenabilă, care să asigure convergența cu nivelul de trai din Uniunea Europeană. Fără îndeplinirea acestui obiectiv, Argeșul va rămâne un județ predominant monoindustrial de secol XX, în care interesele industriei locale vor intra în coliziune cu interesele comunității, iar tinerii vor continua să părăsească locurile natale în căutarea oportunităților de viață atractive.

Alianța USR PLUS propune stimularea industriei inteligente și susținerea agriculturii ecologice.

Industrie inteligentă

În viziunea noastră, creșterea calității vieții, ca rezultat al dezvoltării durabile și inteligente a economiei, poate fi asigurată de accelerarea Revoluției Industriale 4.0, revoluție stimulată de o bună guvernare județeană, care să faciliteze și să sprijine dezvoltarea județului în consensul societal și politic.

Piramida priorităților de dezvoltare trebuie reordonată, centru de referință devenind omul și comunitatea, apoi industriile nepoluante cu valoare adăugată mare (IT&C, automatizate și creative) și industria automobile – incluzând cercetarea în domeniile aferente.

În Argeș, Revoluția Industrială 4.0 trebuie să se facă în scopul bunăstării argeșenilor, prin stimularea implantării și integrării în teritoriu a altor industrii inteligente, dar și prin susținerea competitivității brandului de mândrie al județul nostru, industria automobile – intervenții politice pentru rezolvarea infrastructurii naționale deficitare de transport, susținerea unui mediu de afaceri de încredere și reformarea învățământului liceal și universitar.

Agricultura ecologică

Viziunea noastră pentru securitatea alimentară și sanitară a argeșenilor este axată pe hrana sănătoasă obținută din agricultura locală, prin încurajarea și susținerea producției bazate pe sisteme ecologice, pe biodiversitate și pe cicluri de viață adaptate condițiilor locale, care conferă sănătate solurilor, ecosistemelor și, nu în ultimul rând, sănătate oamenilor.

Agricultura ecologică va combina tradiția, inovația și știința în beneficiul mediului înconjurător,  promovând relațiile echitabile, precum și o metodă de producție care respectă  organismul uman, hrănindu-l cu substanțe naturale

Calitatea vieții argeșenilor este influențată radical de alimentație sănătoasă, apă potabilă și aer curat.